Barnbok: "Hjälp sa Akva"

Författarna Carina och Björn Wilke har tillsammans med illustratören Katarina Dahlquist skapat en barnbok om hur ett par barn hjälper det lilla vattenväsendet Akva mot monstergluffs (ett monster som växer av och drar till sig smuts och skräp) genom att sopsortera och på andra sätt göra bra saker för naturen.

Det är en färgglad bok med fina teckningar. Aningens mycket text så den kommer inte till sin fulla rätt förrän barnen är gamla nog att börja skolan och kan förstå nog mycket (och framförallt har tålamod nog att lyssna så länge).

Med boken följer en plansch som visar hur man kan hjälpa till att ta hand om miljön som förstås återanknyter till bokens innehåll vilket gör den väldigt pedagogisk och bra för bruk i t.ex. en förskoleklass eller i skolan. Hela boken känns för övrigt som om den är producerad som läromedel och inte som en bra saga för barnen att lyssna på hemma.

Boken är miljövänligt producerad och det är en trevlig överraskning att se att man inte bara tryckt den på miljövänligt papper utan även valt ett miljöcertifierat tryckeri.

Barnboken

Köp boken här:
http://www.naturskyddsforeningen.se/butiken/bocker/Barnbocker/hjalp-sa-akva/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0